YouTube’un son güncellemesi, Shazam’ı unutturabilir!

YouTube’da müzik arayışı artık çok daha kolay! Dünya genelinde milyonlarca video içeriğe ev sahipliği yapan YouTube platformu, kullanıcılara sunduğu yeni bir özellikle dikkat çekiyor. Artık YouTube uygulamasına şarkıyı söyleyerek arama yapabileceksiniz.

Kimi zaman kafamıza takılan bir şarkıyı bulmak oldukça zor olabilir. Bu tarz durumlar için genellikle Shazam gibi uygulamalara başvururuz ya da kendi vokal yeteneklerimizle şarkıyı ararız. Fakat YouTube, bu süreci çok daha kolay hale getiriyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre; kullanıcılar artık şarkının melodisini YouTube uygulamasına söyleyerek arama yapabilecek.

Bu özellik, Google uygulaması ve Google Asistan’da bulunan “ezgiyle ara” özelliğine oldukça benziyor. Ancak fark, bu özelliğin doğrudan YouTube uygulamasına entegre edilmiş olması. Şarkıyı aramak için kullanıcıların yapması gereken tek şey, YouTube arama çubuğundaki mikrofon simgesine tıklamak ve ardından aradığı şarkının melodisini söylemek, mırıldanmak ya da ıslıkla çalmak.

YouTube’un son güncellemesi, Shazam’ı unutturabilir!

Araştırmaya göre bu özellik, yapay zeka teknolojisini kullanarak kullanıcının söylediği melodiyi orijinal kayıtla eşleştiriyor ve sonuçları listeleyerek geri dönüyor. Özellik şu an sadece Android kullanıcıları için beta sürümünde test ediliyor. Ancak önümüzdeki haftalarda tüm Android kullanıcıları için erişime açılması bekleniyor. iOS kullanıcıları için bu özelliğin ne zaman sunulacağına dair henüz resmi bir bilgi paylaşılmadı.

Bir önceki güncellemede YouTube’un ‘Spotlight Moments’ adlı özelliği ile kullanıcıların ve etkinliklerin öne çıkartıldığı reklamlar sunulmuştu. YouTube, bu tür yeniliklerle kullanıcı deneyimini daha da iyileştirmeye devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x