Geleceğin sporcularını yetiştiriyorlar

– Geleceğin sporcularını yetiştiriyorlar

YOZGAT – Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde açılan spor okullarında geleceğin sporcuları yetiştiriliyor. Okulların tatil olması ile birlikte açılan yaz spor okullarının sonun gelinirken, okullar açıldıktan sonra da sporcuların yetiştirilmesi için antrenmanlara devam edilecek.

Sorgun Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından, atletizm, basketbol, jimnastik, futbol, hentbol, güreş, tekvando, voleybol ve yüzme branşlarında 4-15 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik temel spor eğitimi kursları açıldı.

Levent Tunçer: “Kötü alışkanlıklardan kurtarmak için spora yönlendiriyoruz”

“Bine yakın öğrencimiz bütün branşlarda devam ediyor”

İrem Ekinci: “Kulüp olmadığı için bir yerlere gelemiyoruz”

Basketbol kursuna devam eden Lise Öğrencisi İrem Ekinci, hedefinin basketbolda güzel bir yere gelmek olduğunu belirterek, “Yazılım mühendisi olmayı da düşünüyorum. İkisini bir arada yürütürsem çok daha güzel olur. Yozgat’ta basketbola ilgi duyuluyor. Çok fazla sporcumuz var bu alanda ama kulübümüz olmadığı için çok fazla bir yere gelemiyorlar, biraz şans işi oluyor. Üniversiteye gittiklerinde bir takımları olursa oradan belki ilerleyebiliyorlar. Basketbol benim için biraz disiplinimi sağlamamı sağladı. Her sabah, her hafta buraya gelmek biraz disiplin işi. Onun dışında hayatımda sanki bir şeyler yapıyormuşum gibi hissettiriyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İhsan Çelikkaya – Spor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x